GÖREVE BAŞLAMA

GÖREVE BAŞLAMA

18.07.2024 54

18-07-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÇOK DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞLARIM, SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM, SAYGIDEĞER VELİLER

 

Okul Müdürü olarak atandığım Kuzupınarı Hacımüminler İlk/Ortaokulu’daki görevime 12.07.2024 tarihi itibariyle göreve başlamış bulunmaktayım.  Türkiye'nin en değerli eğitim kurumlarından biri olan bu okulun müdürü olarak aranızda bulunmak benim için bir onurdur.Öncelikle, bu okulda daha önce emek veren tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ediyorum.Yeni görev; yeni heyecan ve yeni hizmet demektir. Bu zor ve bir o kadar onurlu görevi yaparken en büyük güvencem sizlerin manevi desteği olacaktır. Karşılıklı dayanışma, işbirliği ve özveriyle öğrencilerimiz için güzel şeyler ortaya koyacağımıza, yoğun bir emekle ve ekip ruhu içerisinde hizmet edeceğimize inancım tamdır.Dünyamızın en muhteşem, en karmaşık ve en önemli varlığı olan insanın "Mutluluk, sağlık ve refah içinde daha uzun ve kaliteli yaşaması" dünyadaki bütün devletlerin, kuruluşların, uluslararası örgütlerin temel hedefidir. Bu nedenle insanlarımıza, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize hizmet etmek öncelikli görevimizdir.Günü kurtarmak değil geleceği kurmak çabası içinde, sürekli gelişimi ve değişimi takip ederek her alanda kalite ve başarı asıl hedefimiz olacaktır. 

Okulumuzu şuanki fiziki yapısından tutun da akademik ve diğer alanlardaki başarısına başarılar ekleyerek daha başarılı bir duruma geleceğiz inşallah. Okulumuzda kurumsal kimliği oluşmuş, kurum kültürü oturmuş, başarıya odaklanan bir okul haline getirip tabi ki bunları bir ekip ruhuyla çalışarak yapacağız. Öğretmeni, öğrencisi , çalışan personeli ve velisi ile beraber. Okulumuzun ileriki yıllarda daha da güzel çalışmalar ve başarılar elde edeceğine yürekten inanıyorum. 

Sevgili Öğrenciler; Sizler asırların ötesinden süzülüp gelen bir milletin ve medeniyetin evlatlarısınız. Tarihe yön vermiş, dünyadaki insanlık mirasına ciddi katkılar sunmuş, Türk Milletinin gençlerisiniz. Yaşadığımız krizler ve sıkıntılar sizleri asla ümitsizliğe sevk etmemelidir. Cevheriniz sağlamdır. "Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır. O ruh hep aynı O ruhtur. O ruhtur ki, 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatih'tir, 15 yaşında Çanakkale' yi geçilmez kılmak için şehadet şerbetini içen kınalı kuzulardır, dünya bilim mirasının pirleri olan İbni Sina, Biruni, Cezeri, Harezmi'lerdir. Onların mirasçıları olan Aziz SANCAR'lardır." Sevgili Öğrencilerim, bir okulu diğer okullardan farklı kılan mezunlarıdır. Mezunların hayattaki başarıları, kaliteli duruşları ve onların okullarına geri dönerek yaptıkları kattıklarıdır. Mezunlar okuluna sahip çıktıkça, okulunun değerini daha da artırır. Okulun değeri arttıkça, mezun öğrencilerin kalitesi artar. Ne yaptıysak okulun kalitesini artırmak için yaptık. Okula sahip çıktık. Sizlere okulunuza sahip çıkınız. Hepinizin mutlaka bir ülküsü, bir hedefi, bir gayesi olmalıdır. İdeali ve hedefi olmayan insanlar dümensiz gemi gibidir. Hayatımıza anlam katacak uğraşlarımız olmalıdır. 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım; Başarılarınız, mutluluğunuz için yüreğimin tüm cömertliğiyle Allah'tan sizler için duada ve dileklerde bulunuyorum. Bundan sonra da hep birlikte yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Sizlerle birçok ilki yaşayıp, birçok şeyi beraber ekip ruhuyla başaracağız. Sizlere, en derin sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Her şey gönlünüze göre olsun. 

Kıymetli Veliler; birçok farklı yerde görev yaptım. Şartlar her ne olursa olsun bu kutsal mesleği her zaman elimden geldiği kadar, hakkını vererek hem öğretmenlik yıllarımda hem de yönetici olduğum yıllarda en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Meslek hayatım boyunca kendime göre kurallarım ve ilkelerim oldu. Bu kural ve ilkeler ile görevimi en iyi şekilde yapmaya, kurumumu daha da ileriye götürmeye gayret gösterdim. Artık bayrağı Kuzupınarı Hacımüminler İlk/Ortaokul’nda teslim alma vakti geldi diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri, sizlere mahcup etmez inşallah. Bu güne kadar meslek hayatımdaki en yakınlarım, öğrencilerim ve mesai arkadaşlarım oldu. Hepsiyle iyi ve kötü günde bir arada sırt sırta vererek, tüm zorlukların üstesinden gelmeye çalıştım. Meslekteki en önemli unsur dayanışmadır. Bana destek olacak olan,yol arkadaşlığı yapacak olan mesai arkadaşlarıma ve sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizi bu duygular içinde en içten sevgilerimle selamlıyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum.

 

 

 

                                                                                                                                                              Mehmet ÖZDER

Müdür      

İLETİŞİM

Adres:
KUZUPINARI MAH. HACİMÜMİNLER KÜME EVLERİ KUZUPINARI HACIMUMINLER ILK VE ORTA OKULU BLOK NO 16G YUMURTALIK / ADANA


Telefon
(322) 673 7252


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın